Rady

Nepodceňujte zabezpečení své domácnosti

Nepodceňujte zabezpečení své domácnosti

Vykradený byt po návratu z dovolené nebo služební cesty je velmi nepříjemnou záležitostí. Jde nejen o materiální škodu, která se mnohdy velmi těžko nahrazuje, ale i o psychickou újmu poškozeného.

 

Praha, Středočeský a Plzeňský kraj mají podle statistik největší počet vloupání za rok. Krizové jsou letní měsíce a předvánoční čas. Je pravda, že řada domácností je lépe zabezpečena než v minulých letech, ale i vybavení zlodějů je na vysoké úrovni. Pryč jsou časy, kdy za první republiky stačil „půdaři“ šperhák, vrtačka, páčidlo.  Dnes se vám stane, že vám odcizí kolo z předsíně a vy sedíte v obývacím pokoji u televize. Doporučuje se  domácnost dobře pojistit,  cennosti mít uloženy v trezoru a mít vypracovaný jejich podrobný seznam.

Nejčastěji se do bytu a domu dostane zloděj oknem nebo dveřmi. Je dobré mu tuto cestu co nejvíce ztížit. Na oknech mohou být mříže nebo bezpečnostní fólie. Předokenní rolety z pevného materiálu (hliník) jsou také dobrou variantou. U některých plastových oken je přidanou hodnotou okenní zámek, stejně tak okenní klika na zámek.

Dveře můžete zabezpečit na více frontách. Bezpečnostní výztuha zárubní, cylindrická vložka zámku, kukátko, řetízek, speciální kování, apod. Nebo vše v jednom – bezpečnostní dveře. Evropská norma u dveří počítá s šesti stupni zabezpečení, čím vyšší stupeň, tím lépe. I pro pojišťovny a následné proplacení škody je dobré mít vyšší stupeň, poskytují pak slevy na pojistném. Vyberte si tedy specializovanou firmu, které můžete důvěřovat a pořiďte si buď cenově dražší kovové bezpečnostní dveře (celá plocha krytá plechem, ocelová kostra) nebo levnější dřevěné bezpečnostní dveře (vyrobeny z tvrdého dřeva).

K dalším prvkům ochrany vaší domácnosti je elektronické zabezpečení. V kombinaci s předchozími opatřeními sníží možnosti vniknutí nežádoucího návštěvníka do objektu.

Poplašný alarm – je vhodné mít jej napojen nejen na svůj mobil, ale například na bezpečnostní agenturu nebo spolehlivého souseda, který přivolá pomoc  když jste např. na dovolené. Kamerový systém pro vás zaznamená video dokumentaci. Ta se hodí nejen policii pro identifikaci pachatele, ale i pojišťovně jako důkazný materiál.

Nepodceňujte zabezpečovací prvky domácnosti, tato investice se vyplatí.

Nepodceňujte zabezpečení své domácnosti

  • Přečteno: 3451

Katogorie

  • Úvod
  • Styl
  • Bydlení
  • Technika
  • Nápady
  • Příběhy