Rady

rukavice

Odborníci doporučují nosit rukavice i v méně chladných dnech

Když jsme byli dětmi, rukavice se nám protivily. Nešlo s nimi pořádně nic dělat. Jedině ty sněhové koule se s rukavicemi tvarovaly lépe, ruce pak nebyly úplně zmrzlé. Jenže kdo chtěl sněhovou kouli trochu přitvrdit, stejně musel s rukavicemi dolů a rozpouštět horní vrstvu sněhu na kouli holýma rukama, aby pak v mrazu vytvořila ledovou, a tedy tvrdší, krustu. Jenže dětmi už nejsme a podle toho bychom se měli chovat i k našim rukám.

Ruce na chladném vzduchu, navíc ve městě plném zplodin, velmi trpí

Asi není tajemstvím, že ruce míváme v zimě v mnohem horším stavu než v létě. Důvodem je studený a suchý vzduch a nečistoty v ovzduší, které se v mrazu mnohem více koncentrují u země, k tomu i tělesný chlad, nedostatečný krevní oběh nebo třeba i nevhodný hydratační krém nanesený těsně před odchodem z bytu nebo z práce.

To všechno jsou odborníky zjištěné neblahé vlivy na pokožku rukou. A aby toho nebylo málo, je tvorba kožního mazu v chladnějších dnech jiná než v teplých. Horší. Ve výsledku tu máme mix nepříznivých podmínek pro pokožku rukou, která při dlouhodobějším strádání praská a bolí, mohou se v ní pak usadit choroboplodné zárodky a způsobit buď místní podráždění kůže, nebo i pustit do těla větší infekci.

Rukavice nejen zahřejí, ale i ochrání

Tohle je spousta důvodů k tomu, abychom se přestali stydět nosit rukavice. Zejména muži si rádi hrají na neohrožené pány tvorstva, které ani mráz do rukavic nezažene. Ale přitom ti největší machři filmového plátna zásadně řídí, běhají nebo skáčou s rukavicemi na rukou! A vědí, proč to dělají!

Nejenže jsou ve větším pohodlí a mají větší jistotu v pevném úchopu, ale také si chrání kůži pro pozdější něžné chvilky se ženami, které by mužům za pohlazení hrubýma a popraskanýma rukama moc vděčné nebyly.

Tenké rukavičky na podzim a jaro, huňaté do mrazu

Jestli doteď váhali, zda využít výhodné nabídky obchodů s oblečením na podzimní a zimní rukavice, tak už přestaňte. A vraťte se na stránky, kde jste si prohlíželi Pepco leták se zajímavou nabídkou podzimního i zimního oblečení. A hlavně rukavic. Najdete tu jak pletené, tak třeba flaušové. Tenké pletené se hodí spíše do podzimních a jarních ulic, kdežto flaušové a huňaté užijete v opravdu mrazivých dnech.

Pokud si nevyberete u Pepco, zkuste ještě Kik leták. Nabídka je zase o trochu jiná, někdy více barevná, jindy zase méně. Pro každého dle jeho gusta. A proč se nespokojit pouze s jedním párem tenkých a jedním párem silných rukavic?

Byla by přece škoda strávit více než půl roku s něčím, co není až takovým výdajem z naší peněženky! Nakupme více párů, více setů s čepicí a šálou a vždy vyrazme do ulic v perfektně doladěném outfitu – až do posledního rukavičkového detailu.

  • Přečteno: 1477

Katogorie

  • Úvod
  • Styl
  • Bydlení
  • Technika
  • Nápady
  • Příběhy