Rady

E-shop

Napsáno od Redakce32. Zveřejněno v Rady.

Proč začít prodávat po e-shopu

Česká republika je e-shopová velmoc, kde firmy každou minutu bojují o zákazníkovu pozornost. Nejvíce prodejů se dnes odehrává na internetu, proto pokud ještě nemáte vlastní e-shop, je nejvyšší čas pro jeho zřízení.

Tvorba e-shopu není žádná věda a vaši zákazníci ocení možnost zakoupit váš produkt či službu z pohodlí domova. Přečtěte si, proč si takový e-shop vůbec zřídit a jaké jsou jeho přínosy.

Nastartujete své podnikání

Zákazníci se v dnešní digitální době pohybují především na internetu, a pokud si nechcete nechat utéct velké zisky, musíte jim nabídnout možnost nákupu online. To umožní právě zřízení e-shopu pro vaši firmu či značky. Celý proces vyřizování objednávky se automatizuje a ušetří vám práci, čas i peníze.

 

Definujete své zákazníky

Abyste mohli vůbec začít prodávat produkty či služby na vlastním e-shopu, musíte znát své zákazníky. Víte, co od vašeho e-shopu očekávají, co si o produktu nebo službě potřebují přečíst, aby je nakoupili u vás, a ne u konkurence?

Popřemýšlejte, jaký obsah na e-shopu potřebujete mít pro zákazníka a jaké funkce od e-shopu očekáváte vy.

Vytvoříte vlastní online obchod

Obyčejný e-shop zdarma zvládne vytvořit zkušenější administrativní pracovník. Pro vytvoření profesionálního e-shopu na úrovni se však obraťte na specializované odborníky.

Obecně se nabízí dvě e-shopová řešení – univerzální krabicové řešení, které má nižší pořizovací náklady nebo tzv. e-shop na míru, který je mnohem více flexibilní a umožní nekonečné upravování, doplňování nejrůznějších funkcí i skladových a účetních systémů na míru konkrétní společnosti.

Všechny tyto požadavky pro e-shop se mohou rozšiřovat spolu s růstem vašeho podnikání a je dobré na ně myslet ještě před zřízením e-shopu.

 

Možnost pronájmu e-shopu

Pořídit si vlastní e-shop je dnes velmi snadné a levné i pro začínající podnikatele. Pokud zvolíte pronájem e-shopu, spuštění internetového obchodu zvládnete pomocí několika kliknutí.

Pronajmutí obvykle nabízí již zmíněné krabicové řešení e-shopu a jeho 30–90 dní testování zdarma. Během této doby si vyzkoušíte administraci, jednotlivé funkce a zjistíte, jak vám vyhovuje.

Zvýšíte povědomí o značce

Pro větší množství objednávek je nezbytné zvýšit povědomí o vašem podnikání. Věnujte svému e-shopu neustálou pozornost – zlepšujte funkce e-shopu, usnadňujte zákazníkům nakupování, pište produktové popisy obsahující klíčová slova, publikujte články na blogu a užívejte si prodeje v online světě.

 

Přehled o podnikání

V konečném důsledku vám e-shop, v propojení s některým účetním systémem, nabídne ucelený přehled všech objednávek a jejich ziskovosti, dokonalý přehled stavu skladových zásob i osobních údajů zákazníků.

E-shop umožňuje také skvělý přehled o účetních stavech, aktuální stavy samotných objednávek – zda jsou pouze přijaté, zaplacené, vyřízené nebo odeslané. Vyzkoušejte profesionální e-shopové řešení Zoner inShop na 60 dní zcela zdarma – můžete rovnou prodávat.

e-shop