Rady

šatník

4 zásady, díky kterým si hravě poradíte s tříděním šatníku

Praská vám skříň ve švech, ale stejně si stále pořizujete nové a nové oblečení? Řešení je jednoznačné – je na čase svůj šatník trochu (a možná i trochu více) protřídit. Ačkoliv nás to k téhle činnosti většinou moc netáhne, neboť jsme osoby materiální a věcí se neradi zbavujeme, jednou za čas je to nezbytnost. Jak k takové „čistce“ ale přistupovat a dle čeho se rozhodovat, co je na čase poslat z domu?

Pravidlo několika měsíců

Také znáte neoblíbené tvrzení, že oblečení, které jsme na sobě neměli několik měsíců, si už nikdy znovu neoblékneme? Ačkoliv si budeme neustále opakovat, že to není pravda, ona to tak docela pravda je. Jestliže si s vyřazením podobného kousku přeci jenom nejste jistí, schovejte si ho do příštího úklidu – pokud ho ani do té doby neoblečete, není co řešit.

Špatně padnoucí oblečení

Máte ve skříni úchvatnou blůzu z poslední kolekce, ke které perfektně ladí váš oblíbený stříbrný přívěsek, ale je vám moc těsná? Nebo úžasný zimní svetr, jejž sice měli jen v o tři čísla větší velikosti, ale i přesto skončil ve vaší nákupní tašce? Pryč s tím! V podobných kusech oblečení se nejen necítíte dobře, ale pravděpodobně ani nelichotí vaší postavě. 

 

Obnošené kousky

Věříme, že zrovna tohle tričko je vaše oblíbené, ale nemyslíte si, že už má nejlepší léta za sebou? Oprostěte se od sentimentality a přiznejte si, že některé oblečení již není té nejvyšší kvality. Věřte, že oprané košile nebo obnošené džíny vás zrovna dvakrát nereprezentují. Pokud se takových kousků opravdu silně nechcete zbavovat, nechte si je na domácí nošení a vyřaďte ty současné.

Přeplněná krabice na doplňky

V každém šatníku se skrývá alespoň jedna krabička či přihrádka, ve které bychom našli módní doplňky. Pokud je ta vaše přeplněná nespočtem náhrdelníků, korálkových náramků a zlatých náušnic, je na čase s tím něco udělat. Schovejte si jen takové kousky, které jsou kvalitní a které opravdu nosíte. Kromě toho si můžete ponechat i pár extravagantních doplňků, jež uplatníte při speciálních příležitostech.

4 zásady, šatník, oblečení, obnošené kosky, přeplněné krabice, doplňky

  • Přečteno: 1478

Katogorie

  • Úvod
  • Styl
  • Bydlení
  • Technika
  • Nápady
  • Příběhy